Välj rätt flyttlådor till din flytt

En flytt kan kan kännas överväldigande när det sjunker in hur mycket det är man måste göra. En av de viktigaste sakerna som kan hjälpa på är att ha rätt material, och flyttlådor är en av dem.

Det finns många flyttfirmor i Stockholm och en flyttfirma som har lång erfarenhet är att föredra. De kan ge dig massor av tips och hjälp när det kommer till att välja exakt den service du har behov för när det kommer till att packa ner dina saker.

Håller Lådorna?

Det kan vara smidigt att använda en låda man har stående eller en annan som man får gratis i en affär. Men det är tyvärr så att många av dessa lådorna håller inte från middag till midnatt och de kommer absolut inte att hålla för en flytt när man vill beskydda sina mest värdefulla saker.

Man kan skaffa kraftigare flyttlådor från en specialaffär eller en flyttfirma som specialiserar sig på flytt och service med att packa. Se efter extra tjocka flyttlådor, kanske med extra skydd inne i lådan. Har man fina kristallglas eller en värdefull tavla, så behöver de kanske packas i en trälåda.

Rätt storlek?

Man kommer kanske undan med att använda sig av bananlådor eller liknande, och lite mindre lådor till sina böcker och prylar. Men andra saker kommer att kräva större lådor av bättre kvalitet. Det mesta av det man har i köket eller badet får troligtvis plats i en låda runt 40 x 40 x 45 cm bred och hög. Lite större saker som kuddar och sängkläder behöver en större låda, runt 60 x 45 x 45 cm.

Det finns många typer av lådor som passar till olika föremål. Tallrikar och fint porslin kan packas i lådor som har fack för varje tallrik. I tillägg så finns det ofta avdelare till lådan som extra skydd.

Köksmaskiner och andra lite otympliga föremål behöver större lådor som 60 x 60 x 40 cm. Plocka fram måttbandet och mät hur stora dina föremål är och lägg till någon centimeter i felmarginal.

Hur många?

Det är alltid bra att överskatta materialet man behöver när man ska packa. Med stor sannolikhet kommer man att behöva extra lådor till oförutsedd packning. Räkna med ungefär 20 – 25 lådor till varje rum. Tänk också efter lite grand, är du en som samlar på dig mycket? Hur många bor det i hushållet? Hur mycket äger du själv?

Några av oss sparar på det som vi inte använder i tron att man ska göra det senare. Det kan vara trasiga saker eller gamla saker som ligger i lådor i källare eller vind. Kanske man ska fundera på om man ska slänga, ge bort eller skänka det till välgörenhet. Detta kan vara smart att göra innan själva flytten, då blir det mindre att flytta på.