7 saker att ha nära till hands vid en flytt

När man flyttar har man inte alltid till hands det man behöver när man behöver det. Genom att följa med lite extra på de tips vi har och att skaffa sig ett par nödvändiga ting, då kan man genomföra en flytt till sitt nya hem på ett smidigt sätt.

Första hjälpen och mediciner

Om du skär dig i ett finger eller gör dig illa på annat sätt är inte väsentligt. Att alltid ha ett första hjälpen kit i närheten om någon behöver det är viktigt, såret behandlas fortare. Mediciner till familjen ska alltid finnas i närheten om den skulle behövas. Det kan vara vanlig aspirin eller allergimedicin som är receptfritt eller andra viktiga mediciner på recept som kan underlätta både stress, värk eller andra symptomer som kan uppstå.

Viktiga nycklar och koder

Nycklarna till ditt nya hem har du säkert tagit emot så du kan låsa upp och flytta in. Det kan också finnas koder eller nycklar till andra delar av hemmet. Prata med fastighetsföretaget eller de som har bott där förut. Kanske det finns en vaktmästare som kan hjälpa. Det är viktigt att ha tillgång till alla delar av ditt nya hem.

Verktygsväska

En verktygslåda med de allra vanligaste verktygen är något som man inte klarar sig utan i en flytt. Det ska skruvas isär och ihop igen och ett av de viktigaste verktygen är sexkantnyckeln, standard på de flesta IKEA möbler. (att skruva ihop igen efter att ha tagit isär en gång kan ibland vara krångligt) Saxar och rakbladsknivar är också din bästa vän för att skära tejp, snören och för att öppna boxar.

Snacks, vatten och andra törstsläckare

Du kommer sakta men säkert upptäcka att man blir törstig under en flytt. För att undgå att bli uttorkad under en flytt så se till att fylla på med vätska ägnat för tillfället, som vatten eller sportdryck. Snacks fyllda med energi kan vara gott att ha med sig för att hålla på energin, då går det lite lättare när man hållit på ett tag.

Laddare till mobilen

Detta är en av de viktigaste sakerna som man inte får glömma, då hela familjen ofta är beroende av mobiler och plattor för kommunikation. Sedan så är det också bra att kunna ladda sin mobil i bilen då man ska köra långt. En usb laddare till bilen gör att man kan både se på film och använda gps om man skulle köra fel. En fulladdad mobil under en flytt är guld värt.

Soppåsar

När du flyttar ut och sedan flyttar in, kommer du att märka att det blir fort massor av saker och förpackningsmaterial som måste slängas. Det hör till självklarheten att lämna sitt hus i fint skick och man förväntar också att hitta sitt nya hem i samma skick.