5 anledningar till varför du ska anlita en professionell flyttfirma när du ska byta kontorslokal.

När man ska flytta till nya kontorslokaler så är det mycket att tänka på. En sak som man kanske inte tänker på direkt är detta med att hyra in en flyttfirma. Efter att man har hittat den perfekta lokalen som funkar för alla så är man lagom tom för energi. Då tänker man kanske att de trogna anställda på kontoret kan sätta av lite tid för att flytta på allt. Men det är nog inte den bästa idén. Fortsätt att läsa så förklarar vi varför det oftast är bäst att lämna de tunga lyften till en professionell flyttfirma som är van vid kontorsflytt.

Organiserad och effektiv kontorsflytt

Många flyttföretag erbjuder en flytt med allt inkluderat. Detta betyder att de erbjuder förpackningsmaterial, hjälper till att organisera flytten och att packa inredningen, flytta allt till flyttbilar och hjälpa till med att packa ur vid framkomst. Låter man de professionella göra arbetet utan att avbryta dem så vill det bli en organiserad, effektiv och i princip smärtfri kontorsflytt.

Tillgängliga och säkra förvaringslokaler

Oavsett om man flyttar till en mindre lokal eller till en liknande kontorslokal, så kommer man nog att upptäcka att man behöver inte allt på det nya stället, men vill heller inte slänga det. När man anlitar en professionell flyttfirma så har de oftast förvaringslösningar i olika storlekar som man kan hyra både kortare eller längre perioder.

Spara tid och pengar

När dina anställda får i uppgift att packa och hjälpa till med kontorsflytten, då kan du räkna med ett mindre effektivt arbete i deras egentliga jobb. Professionella flyttarbetare kan hantera flytten av inredningen i kontoret medan dina anställda fortsätter som vanligt. På detta viset kan du genomföra en effektiv flyttning utan att det stör det normala arbetsflödet för mycket.

Hanterar tunga saker försiktigt

Kontorsmöbler är dyra och inte minst väldigt tunga. Folk som inte är vana flyttarbetare kan fort skada sig i försöken att genomföra flytten själv. Som chef för en firma har man ett ansvar för sina anställda, och en flytt kan fort öka riskerna för de anställda avsevärt om man ber dem om hjälp att genomföra flytten. Detta kan enkelt undvikas genom att hyra in en professionell flyttfirma redan från starten.

Flyttförsäkring, en försäkring som täcker allt.

Om du har hittat folk som kan hjälpa dig med flytten så kanske du också slipper betala dem, de gör det som en tjänst till dig. Men det finns en del nackdelar och en av dem är att kontorets möbler och andra viktiga apparater vill inte vara försäkrade om något skulle hända. Skulle man däremot hyra en flyttfirma så behöver man inte oroa sig och heller inte söka en separat försäkring, allt är inkluderat i det avtalet du har med flyttfirman.